VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Securitatea regională și criza energetică – discutată în cadrul Platformei de Sprijin pentru R. Moldova

Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, participă astăzi la Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova, unde se discută subiecte de importanță majoră, precum suportul acordat în contextul crizei energetice și provocările de securitate. 

În cadrul evenimentului, ministrul a prezentat situatia la zi cu privire la securitatea Republicii Moldova și cea regională. În acest context, ministrul s-a referit la amenințările hibride, care implică situația energetică și atacurile asupra infrastructurii din Ucraina, care determină închiderea punctelor de trecere a frontierei ale Ucrainei cu Republica Moldova.

Menționăm că Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova (Moldova Support Platform/MSP) este o inițiativă a României, Germaniei și Franței, care urmărește generarea de asistență imediată politică, financiară și materială, precum și expertiză aprofundată pentru procesul de reformă democratică, din partea instituțiilor și statelor membre ale Uniunii Europene, a țărilor G7, a instituțiilor financiare internaționale și organizațiilor internaționale, precum și a altor parteneri de dezvoltare.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.