VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Rusia nu va livra petrol sau produse petroliere către ţările care impun un plafon de preţ pentru exporturile sale de petrol

Rusia nu va livra petrol sau produse petroliere către ţările care impun un plafon de preţ pentru exporturile sale de petrol şi ar putea, de asemenea, să reducă producţia de ţiţei, a declarat luni viceprim-ministrul Alexander Novak, citat de Reuters.

El a reiterat că Rusia rămâne un furnizor de petrol de încredere şi că introducerea unui plafon de preţ pentru petrolul rus va declanşa o scădere a ofertei.

Uniunea Europeană va aplica un embargou asupra importurilor de petrol din Rusia, care va intra în vigoare pe 5 decembrie, urmat în februarie de un embargou asupra importurilor de produse petroliere din această ţară, din cauza invaziei ruse în Ucraina.

În acelaşi timp, statele G7 vor permite furnizorilor de servicii de transport să ajute la exportul petrolului rusesc, datr doar la preţuri mici obligatorii. Măsura va intra în vigoare tot pe 5 decembrie.

Preţul petrolului Brent pentru ianuarie a închis luni în declin cu 17 cenţi, la 87,45 dolari pe baril, iar preţul petrolului US WTI pentru decembrie în scădere cu 35 de cenţi, la 79,73 dolari pe baril. Contractele WTI pentru ianuarie, mai active, au coborât cu 7 cenţi, la 80,04 dolari pe baril.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.