Un fotbalist moldovean, pe care România vrea să-l naturalizeze, a marcat golul victoriei lui PSG în fața lui Atletico Madrid

Virgiliu Postolachi a marcat un supergol în meciul câștigat de PSG în fața lui Atletico Madrid. Atacantul moldovean pe care FRF vrea să îl naturalizeze a înscris în prelungirile partidei golul care a stabilit scorul final, 3-2.

Postolachi a șutat superb de la marginea careului direct în plasa laterală, după ce a driblat elegant un jucător de-al lui Diego Simeone.

La vârsta de 18 ani, Postolachi se poate lăuda cu două titluri de campion al Franței, cu U17 în sezoanele 2015-2016 și 2016-2017. Fotbalistul, care a fost cooptat de către scouterii celor de la PSG încă de acum cinci ani, din vara lui 2013, a reușit o ”dublă” în finala campionatului francez, dintre PSG U17 și AS Monaco U17, scor 3-0, disputată la data de 3 iunie 2017.

 

În timpul sezonului trecut, Postolachi a fost promovat la U19, unde a fost iar extrem de apreciat. Tocmai de aceea, Virgiliu a fost utilizat și în șase partide ale francezilor din Youth Champions League reușind să marcheze și două goluri, pe terenul celor de la Glasgow Rangers și al lui Bayern Munchen. În partea a doua a jucat și pentru echipa a doua a lui PSG, angrenată în ”Național 2”, echivalentul Ligii 4 în România.

Planul mai marilor de la Casa Fotbalului nu va fi ușor de dus la îndeplinire, deoarece se pare că și oficialii Federației Franceze de Fotbal s-au arătat interesați de atacantul moldovean. Vârful a fost decisiv în finala campionatului Under 17, în care a marcat două goluri pentru PSG în victoria cu rivalii de la AS Monaco, scor 3-0.

Sursa: digisport.ro