Reprezentanţii federațiilor sportive şi discipolii acestora au protestat la sediul PAS în apărarea construcției ”Chișinău Arena” // VIDEO

Peste 170 de reprezentanţii ai federațiilor sportive din ţară şi discipolii acestora au protestat la sediul Partidului Acțiune și Solidaritate, nemulțumiți de declarațiile  Maiei Sandu, care se arată împotriva construcției Arenei Chișinău. Aceștia i-au cerut liderului PAS să lase politica deoparte și să se gândească la viitorul sportivilor, care duc faima țării noastre peste hotare.

La rândul lor, conducătorii federațiilor spun că Arena Chișinău le va oferi posibilitate tinerilor sportivi să aibă antrenamente în condiții decente.

„Ne va permite să aducem încoace campionate europene la toate probele sportive și ne vor da condiții de pregătire demne și la nivel mondial”, a spus președintele Federației Moldovenești de Rugby, Alexei Cotruța.

„Mulți sportivi ca mine s-au antrenat în condiții nefavorabile, în condiții mizerabile și când astăzi, autoritățile de nivel înalt s-au decis să lanseze un proiect ambițios, s-au găsit voci politice ca doamna Maia Sandu să se expună contra”, spune secretarul Federației de Judo, Valeriu Duminică.

În faţa protestatarilor a ieşit secretarul general al Partidului Acţiune şi Solidaritate, Igor Grosu, care a avut un schimb de replici cu vicepreședintele Comitetului Comitetului Național Olimpic și Sportiv.

 

„Noi avem opinia noastră, 200 de milioane trebuie să meargă pentru copii, grădiniță, bătrâni. - Da de ce nu pentru sport, domnule? - O să îi băgăm pe hoții ăștia la pușcărie, o să întoarcem miliardul și o să facem și arena”.

Anterior, sportivii au protestat şi la sediul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr.  Arena Chișinău va avea o capacitate de 5000 de locuri, 1200 de locuri de parcare și va putea găzdui diferite evenimente sportive, dar și conferințe, expoziții sau concerte. Construcția va avea, de asemenea, o piscină olimpică, terenuri de tenis, facilități pentru spa și fitness.