CFR Cluj și FC Botoșani au jucat primul meci al noului sezon din Liga 1 a României

Primul meci, prima surpriză din Liga întâi! Campioana CFR a scos doar un egal 1-1 acasă cu FC Botoşani. Eduard Pap a fost eroul Botoşaniului în prima repriză a meciului din Gruia. Portarul de 24 de ani a reuşit două parade, mai întâi în faţa lui Ţucudean, apoi la lovitura liberă executată de Cristi Manea. Goalkeeperul moldovenilor nu a mai avut ce face la faza - tip a ardelenilor: centrare Camora, cap Vinicius, şi fundaşul golgheter a dat golul inaugural al acestei ediţii.

Au fost şi capete sparte pe teren - Oaidă şi Djokovic s-au ciocnit şi ambii au avut nevoie de îngrijiri medicale -, dar Ţucudean a ieşit cel mai rău după un duel cu Miron. Cu arcada spartă, atacantul şi-a vărsat nervii pe un panou publicitar.

Moldovenii au dat lovitura imediat după pauză prin Fulop, dar Ţucudean putea să-şi readucă echipa în avantaj dacă portarul de la Botoşani nu avea o nouă intervenţie providenţială. Burcă a fost aproape de autogol, însă Pap şi-a mai salvat o dată echipa.

În etapa a doua, CFR merge pe terenul nou-promovatei, Dunărea Călăraşi, iar Botoşani joacă acasă tot cu o echipă urcată în primul eşalon, Hermannstadt.

Sursa: digisport.ro