Franța este noua campioană mondială la fotbal! Sărbătoare generală la Paris! Este al doilea titlu mondial pentru francezi ⚽

Naționala de fotbal a Franței a câștigat Campionatul Mondial, după ce a învins, în finala de la Moscova, reprezentativa Croației, scor 4-2.

Este pentru a doua oară în istorie când francezii câștigă titlul suprem. Croația a jucat în premieră într-o finală de turneu final mondial.

France v Croatia - 2018 FIFA World Cup Russia Final

''Les Bleus'' au jucat a treia lor finală, după cea din 1998, în care au învins Brazilia, şi după cea pierdută în 2006 în faţa Italiei. Echipa lui Deschamps se încununează campioană mondială la doi ani după ce a pierdut finala EURO 2016, pe teren propriu, în faţa Portugaliei. 

Francezii şi-au făcut jocul lor obişnuit, pragmatic, câştigând prin golurile marcate de Mario Mandzukic (18, autogol), Antoine Griezmann (38 - penalty), Paul Pogba (59) şi Kylian Mbappe (65), în timp ce pentru croaţi au punctat Ivan Perisic (28), Mario Mandzukic (69). 

Croaţia şi-a depăşit performanţa din 1998, când cucerea medaliile de bronz, dar a fost lipsită de şansă, oferind practic cadou adversarei primele două goluri, au autogol şi un penalty. Echipa lui Dalic a plătit şi tribut oboselii acumulate după ce în cele trei meciuri anterioare a jucat prelungiri. 

Franţa, cu o medie de vârstă de 26 ani şi 10 zile la startul competiţiei (14 iunie), a devenit cea mai tânără campioană mondială de la Brazilia 1970, sud-americanii având atunci o medie de 25 de ani şi 5 zilei. 

Sursa textului: digisport.ro

 

 

Foto: sportynew.com