Curg invitaţiile pentru copiii salvaţi din peştera thailandeză; Real Madrid i-a chemat pe Bernabeu; Vezi ce alte cluburi au reacționat

Real Madrid îi va invita pe cei 12 copii salvaţi dintr-o peşteră din Thailanda, în care au fost captivi peste două săptămâni, să asiste la un meci pe Santiago Bernabeu.

Madrilenii intenţionează să facă această invitaţie în momentul în care tinerii fotbalişti ai echipei Jaballes vor fi complet refăcuţi şi apţi să călătorească până în capitala Spaniei.

Prin această iniţiativă, Real Madrid doreşte să recompenseze curajul grupului de copii, a căror salvare s-a finalizat în cursul zilei de marţi.

Clubul madrilen l-a contactat pe ambasadorul Spaniei în Thailanda pentru a accelera demersurile, după ce la televizor au apărut imagini din peşteră în care unul dintre copii apare îmbrăcat în tricoul lui Real Madrid.

Echipele de salvatori i-au evacuat marţi pe ultimii patru copii şi pe antrenorul lor, rămaşi captivi într-o peşteră din nordul Thailandei. Cei 13 vor rămâne internaţi timp de o săptămână la spitalul provincial din Chiang Rai, pentru a fi supuşi unor examene medicale complete.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, i-a invitat la finala Cupei Mondiale pe cei 12 copii încă din momentul în care aceştia erau încă blocaţi în peşteră, iar şeful Sampdoriei, Massimo Ferrero, i-a chemat şi el la Genova, la un meci al echipei sale, pe tinerii thailandezi.

Benfica Lisabona îi invită în cantonamentul echipei, iar Manchester United îi așteptă la un meci al formației lor din campionatul britanic.