The Guardian: România - Argentina 3-2, cel mai tare meci din istoria Cupei Mondiale

Campionatul Mondial din Rusia îşi află în aceste zile toate echipele care se vor califica în optimile competiţiei. Acest lucru nu i-a împiedicat pe englezii de la The Guardian să vorbească despre ceea ce ei consideră "cel mai tare meci din istoria Cupei Mondiale". Britanicii susţin că duelul din Statele Unite (1994) dintre România şi Argentina (3-2) este numărul 1 într-un asemenea top.

"Întreabă 1.000 de fani ai fotbalului care este cel mai tare meci pe care l-au văzut în viaţa lor şi vei primi 1.000 de răspunsuri diferite. Niciunul nu va fi, însă, cel corect. Există un singur răspuns raţional pentru această întrebare: este vorba despre meciul din optimile Cupei Mondiale din 1994 dintre România şi Argentina", începe articolul celor de la The Guardian.

Englezii punctează faptul că duelul dintre Diego Maradona şi "Maradona din Carpaţi", aşa cum era supra-numit Gică Hagi, nu a mai avut loc. Sud-americanul fusese suspendat cu doar trei zile înainte de meci, după ce fusese depistat pozitiv la cocaină. Chiar şi aşa, spectacolul a fost garantat.

"Cinci goluri, jucători de clasă mondială aflaţi la apogeu şi un meci care ne-a ţinut în suspans pănă la final, un thriller. De ce acest meci este peste celelalte? Vorbim despre intensitatea la care s-a jucat, ţinând cont de căldura sufocantă, dar şi despre calitatea tehnică a jucătorilor", au adăugat jurnaliştii.

Ilie Dumitrescu a făcut un meci excepţional: a reuşit o dublă superbă şi i-a pasat decisiv lui Gică Hagi la golul de 3-1. Prunea ne-a dat emoţii, după ce şutul trimis de Simeone şi respins în faţă de portarul nostru a fost reluat în plasă de Balbo.

"Acestea au fost cele mai bune jocuri de echipă prestate la Cupa Mondială din 1994 şi din păcate una dintre ele a fost nevoită să plece acasă", notează The Guardian. Importanţa succesului a fost evidenţiată la acea vreme de Anghel Iordănescu: "Este cel mai mare eveniment sărbătorit de români de la Revoluţie până acum. Este cel mai important moment al fotbalului românesc".

VEZI MAI JOS REZUMATUL MECIULUI URIAŞ DINTRE ROMÂNIA ŞI ARGENTINA

 

De cealaltă parte, "El Pibe D'Oro" a avut o declaraţie prin care afirma că România nu a câştigat pe teren, una pentru care unul dintre cei mai mari jucători din istorie este şi acum criticat: "Nu a fost capabil să treacă peste durere şi peste paranoia. Să sperăm că Maradona va înţelege la un moment dat că nu este o ruşine să pierzi în cel mai tare meci din istorie".

Sursa: digisport.ro