Simona Halep o întâlnește astăzi pe Garbine Muguruza în semifinale la Roland Garros; Miza meciului e locul 1 WTA și calificarea în finală

Garbine Muguruza e o adevărată specialistă a turneelor de Grand Slam. Chiar dacă nu impresionase în turneul de zgură, iberica pare de neoprit la Roland Garros. Cifrele descoperite de jurnaliştii de la WTA Tennis spun totul despre modul în care se mobilizează adversara Simonei Halep de azi, din semifinala de la Paris.

Jucătoarea din Spania a câştigat trofeul în 2016, iar românca a jucat de două ori finala, în 2014 şi 2017. A pierdut de fiecare dată, cu Maria Sharapova, respectiv Jelena Ostapenko, însă este decisă să se revanşeze în acest.

Statistica este de partea ibericei, care conduce cu 3-1 la capitolul meciuri directe.

Singura întâlnire pe zgură a fost câștigată de Simona Halep, la Stuttgart, în 2015. A fost un succes în trei seturi pentru actualul lider WTA, care a pierdut primul set. S-a terminat 3-6, 6-1, 6-3 pentru constănţeanca de 26 de ani, care s-a calificat în sferturi.

Ultima confruntare a fost însă una de tristă amintire pentru jucătoarea noastră. Campioana de la Roland Garros de acum doi ani a spulberat-o pe Halep în august 2017, în finala de pe hard-ul de la Cincinnati. Simona n-a găsit atunci nicio soluție în fața jocului ibericei, care s-a impus cu 6-1, 6-0.

Chiar dacă zilele trecute a dezvăluit că nu simte o presiune superioară, odată cu apropierea fazelor finale de la Roland Garros, Simona a trecut în ultima perioadă prin momente grele. Toată România aşteaptă de la ea să câştige fiecare meci şi, mai presus de orice, un turneu de Grand Slam. Trebuie să ai nervi foarte tari să rezişti la cel mai înalt nivel în aceste condiţii, crede Virginia Ruzici, astfel că faptul că stă din 2014 între cele mai bune din lume e o performanţă fabuloasă.

Simona Halep - Garbine Muguruza se va juca astăzi, după ora 16:00.