Simona Halep s-a calificat în semifinale la Roland Garros și menține România în tensiunea câștigării turneului

Simona Halep s-a calificat în semifinale la Roland Garros, după o revenire splendidă.

Simona Halep a întâlnit-o pe Angelique Kerber în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros. Startul de meci a fost unul de coşmar pentru liderul WTA: românca s-a văzut condusă repede cu 4-0.

Halep a făcut nu mai puţin de 13 greşeli neforţate în primele 4 game-uri, iar diferenţa s-a văzut imediat pe tabelă.

Ulterior, Simona s-a mobilizat şi şi-a arătat forţa. A revenit la 4-3 şi a fost aproape de a egala, însă, în cele din urmă, sportiva din Germania a câştigat game-ul de 5-3. Kerber a servit pentru set la 5-4, însă liderul WTA a revenit de la 0-30, a câştigat 4 puncte la rând şi a egalat la 5.

Tensiunea a atins cote maxime în finalul prime manşe. Simona a urmat la serviciu, însă a cedat game-ul. Kerber a servit din nou pentru set la 6-5, însă şi de această dată Simona s-a agăţat de orice minge şi a dus primul set în tie-break.

Liderul WTA nu a reuşit însă să ducă până la capăt revenirea de senzaţie. A cedat în tie-break, cu 2-7 şi a pierdut astfel primul set. Halep - Kerber 6-7, după 59 de minute.

Apoi Simona le-a câştigat convingător pe următoarele două, 6-3, 6-2.

În penultimul act, constănţeanca o va întâlni pe Garbine Muguruza. Miza nu este doar calificarea în finală, ci şi locul 1 WTA.