Simona Halep e de neoprit la Roland Garros; Românca își ”umilește” adversarele

Simona Halep a făcut un meci perfect în fața lui Elise Mertens, s-a impus în două seturi, și s-a calificat în sfertuile de finală de la Roland Garros. Prestația de excepție a liderului mondial nu a fost trecută cu vederea nici de site-ul WTA.

"Halep sprintează pe lângă Mertens și se califică în sferturi la Paris", notează WTA, care subliniază că jucătoarea noastră a obținut "o victorie categorică" în fața numărului 16 mondial și este prima jucătoarea din jumătatea superioară a tabloului care accede în sferturi.

"Românca a fost de neoprit în cele 59 de minute ale meciului cu Mertens de pe Philippe Chatrier, reușind 6 break-uri, 16 lovituri câștigătoare și având un procentaj de 75% la primul serviciu". N-a fost trecută nici performanța celor 8 game-uri consecutive adjudecate de sportiva noastră, dar și faptul că Mertens a avut prima minge de break abia în setul doi, când Halep conducea deja cu 5-0.

Liderul WTA şi-a asigurat un cec de 380.000 euro şi 430 de puncte WTA, iar în sferturi o va înfrunta pe învingătoarea dintre Angelique Kerber (Germania), cap de serie numărul 12, şi Caroline Garcia (Franţa), a şaptea favorită.

Sursa: DigiSport.ro