Vise de campioni: Să aducă medalii pentru Moldova

Vor să devină campioni mondiali și să aducă cât mai multe medalii pentru Moldova. Peste 300 de sportivi de la 9 cluburi din Republica Moldova și Ucraina au participat în acest sfârșit de săptămână la cea mai prestigioasă competiție de taekwando. Participanții și-au demonstrat măiestria la probele tull și sparring, individual și echipe.

Ludmila are doar 14 ani și practică taekwando-ul de la o vârstă fragedă. Totul a pornit de la un hobby, spune ea, care s-a transformat ușor într-un sport de performanță.

„Nu pot să mă despart de taekwando. Este un hobby al meu foarte important în viață și vreau să-l urmez mai departe. Am început să frecventez de la 10 ani taekwando-ul", a spus Ludmila Cojuhari, participantă la campionat.

Cei mai emoționați au fost părinții, care spun că acest sport îi învață pe copiii lor să fie disciplinați.

Organizatorii spun că evenimentul se află la a cincea ediție și este dedicat împlinirii a 25 de ani de la fondarea clubului de taekwando.

„Scopul este de a populariza arta taekwando în Republica Moldova și nu doar, de a promova un mod sănătos în rândurile tineretului, a copiilor. Circa 2000 de studenți au trecut printre rândurile noastre, prin pereții noștri, 27 de centuri negre am ridicat", a spus organizatorul competiției, Ion Postu, președinte al clubului ”Nikao”.

La final, câștigătorii au primit diplome și medalii.