Săptămână de vis pentru handbalul românesc! Craiova a câștigat Cupa EHF - CSM București joacă astăzi în Final Four-ul Ligii Campionilor

Campioana handbalului românesc e gata de cel mai important meci al sezonului de până acum: marea confruntare cu Gyor, din Final Four-ul Ligii Campionilor. "Luptăm cu sufletul", spun tigroaicele, înainte să intre pe parchetul de la Budapesta, astăzi, la 16:15.

Handbalistele lui CSM Bucureşti vor da totul pentru un loc în finala Ligii Campionilor. Ca să le bată pe Gyor, la fel ca în finala de poveste, din 2016, când au cucerit trofeul, tigroaicele le-au studiat în amănunt pe campioanele Europei. 

"Noi vrem să le punem pe toate la punct, să vedem unde sunt punctele lor forte, unde greşesc mai mult, să ne facm un plan foarte bun pentr că ne dorim să ajungem în finală", a spus Oana Manea, completată de Gnonsiane Niombla: "Avem nevoie să fim la sută la sută din capacitatea noastră. Avem nevoie, nu de noroc, dar de forţă colectivă".

SCM Craiova a reușit o performanță istorică! Echipa din Bănie a câștigat trofeul Cupei EHF, după victoria cu 30-25 din returul finalei cu Vipers Kristiansand. În tur, formația din Norvegia se impusese la o diferență de 4 goluri (26-22).

Formaţia din Bănie a câştigat dramatic trofeul, după ce portarul Iulia Dumanska a apărat două şuturi consecutive cu câteva secunde înainte de final. Vipers se impusese în tur cu 26-22 în tur şi ar fi obţinut cupa dacă marca pe final.
SCM Craiova a dominat clar meciul, de la un capăt la altul, dar pe final oboseala acumulată s-a resimţit, iar nordicele s-au apropiat pe tabelă.

Echipa craioveană a condus cu 3-0 (min. 4) şi 4-1 (5), dar oaspetele au revenit, 5-4 (7). În minutul 14, SCM Craiova s-a desprins în premieră la patru goluri, 10-6. La 11-8 (15), echipa antrenată de Burcea a reuşit o serie remarcabilă de cinci goluri, scorul devenind 16-8 (21). Gazdele au intrat la pauză cu un avans de şapte goluri pe tabelă, 19-12.

SCM Craiova a avut chiar nouă goluri în repriza secundă, 24-15 (38), dar Vipers a început o cursă contracronometru, s-a apropiat la şase goluri, 25-19 (42), apoi au venit la cinci, 28-23 (50), iar finalul a fost dramatic. Formaţia gazdă a pierdut mingea când mai erau 27 de secunde, dar Dumanska a avut două intervenţii remarcabile şi trofeul a fost câştigat de SCM Craiova.

Aceasta a fost primul trofeu european cucerit de SCM Craiova şi prima Cupă EHF a handbalului feminin românesc, dar competiţia a fost câştigată sub vechea denumire, Cupa IHF, de Chimistul Râmnicu Vâlcea (1984, 1989) şi de Rapid Bucureşti (1993). HC Zalău a pierdut finala Cupei EHF în 2012.