Seară uluitoare în Liga Campionilor: Roma a eliminat spectaculos Barcelona; City, scoasă din competiție de Liverpool

Roma a reuşit minunea în această seară, pe Olimpico, întorcând o calificare care părea compromisă, după 1-4 pe Camp Nou. Formaţia din Cetatea Eternă s-a impus cu 3-0 contra Barcelonei, în retur, devenind abia a treia formaţie din istorie care reuşeşte să revină de la un deficit de trei goluri, în fazele eliminatorii ale Ligii.

La adăpostul scorului din tur, Barcelona credea că returul din capitala Italiei va fi doar un meci care trebuie bifat, în drumul spre "careul de aşi" al competiţiei. Elevii lui Di Francesco au crezut însă în şansa lor şi au reuşit o "romatada", aşa cum titrează spaniolii, parafrazând "remontada".

S-a terminat 3-0 pentru capitolini, care, dincolo de performanţa în sine - unică pentru Roma în noul format al Ligii -, au devenit abia a treia formaţie din istorie care întoarce un asemenea deficit, într-o fază eliminatorie din Champions League.

Celelalte două precedente au avut loc în 2004, respectiv 2017. Acum 14 ani, Milan se impunea în turul sferturilor cu 4-1 pe teren propriu, însă "Super Depor" avea o reprezentaţie de gală în retur, câştigând cu 4-0. Anul trecut, chiar Barcelona a fost cea care a reuşit să întoarcă o diferenţă ce nu părea că poate fi remontată. După 4-0 la Paris, catalanii punctau de trei ori după minutul 88, pentru a elimina PSG cu 6-5 la general.

Liverpool s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor după zece ani de absenţă. "Cormoranii" au învins în dublă manşă liderul din Premier League, Manchester City.

După 0-3 în tur, "cetăţenii" au inceput tare partida de pe Ettihad Stadium şi au deschis scorul după numai două minute, prin Gabriel Jesus. Până la pauză, oamenii lui Pep Guardiola puteau egala situaţia la general.

Bernardo Silva a nimerit bara (41), iar centralul Lahoz a anulat golul lui Sane, pentru un ofsaid inexistent (42).

Spaniolul nu a avut milă nici de compatriotul său de pe bancă - Pep Guardiola a fost trimis în tribună, pentru proteste.

Salah a reuşit egalarea după pauză (56), iar şansele lui City de a mai merge în semifinale s-au epuizat după golul lui Firmino (77), ajutat de eroarea lui Otamendi.

Sursa: Digi Sport