Succes răsunător pentru Simona Halep. S-a calificat în semifinale la Shenzhen Open, fază în care va evolua cu Irina Begu

Organizatorii de la Shenzhen au anunţat programul de joi. Begu şi Halep, vor juca în sferturi, începând de la ora 06:00. Prima care intră în arenă va fi Irina, de la ora 06:00. Simona va lupta pentru un loc în semifinale, nu înainte de ora 09:00.

Ambele românce au revenit azi de la 0-1 la seturi în confruntările din optimi şi şi-au asigurat un loc în ultimele opt, la turneul din China. Simona Halep şi Irina Begu şi-au asigurat astfel un cec de 13.121 dolari şi 60 de puncte WTA.

Următoarea adversară pentru liderul mondial va fi bielorusa Aryna Sabalenka (19 ani, 73 WTA), care în primul tur a dispus de Monica Niculescu în două seturi, cu 6-4, 6-4. Aceasta e în mare formă, învingând-o în optimi pe Danka Kovinic cu scorul de 6-1, 6-0. Halep şi Sabalenka nu s-au mai întâlnit până acum, astfel că Simona a dezvăluit că va analiza împreună cu Darren Cahill mai multe videouri cu secvenţe din partidele sportivei din Belarus.

"Nu am jucat niciodată împotriva ei și nici nu am văzut-o jucând niciodată, dar voi vorbi cu antrenorul meu și poate voi urmări și câteva din meciurile ei. Știu însă că lovește puternic, la fel ca și Duan, așa că va fi un meci dificil. Sunt însă gata să joc și vom vedea mâine ce se va întâmpla", a spus Halep, la conferinţa de presă de după partida de astăzi.

Tot în sferturi va juca mâine şi Irina Begu, a patra favorită, care a dispus azi de rusoaica Ekaterina Alexandrova, cu 4-6, 6-1, 6-2. În sferturi, Irina o va înfrunta pe unguroaica Timea Babos, cap de serie numărul opt. Partida va fi în direct pe Digi Sport 2, joi, de la ora 06:00, potrivit digisport.ro.

Begu o conduce cu 2-1 la capitolul meciuri directe pe Babos. Românca a câştigat primul duel direct, 7-6, 6-3 la Fes, şi s-a impus şi în 2016, în finala de la Florianopolis, în trei seturi, 2-6, 6-4, 6-3. Tot anul trecut, dar la Moscova, Timea Babos a învins-o pe Irina Begu după setul decisiv, 6-2, 6-7, 7-5.

Dacă vor câştiga în confruntările de mâine, Halep şi Begu vor fi adversare în semifinale. Cele două românce sunt calificate în semifinalele probei de dublu, unde vor înfrunta perechea Ana Blinkova (Rusia)/Nicola Geuer (Germania).