România a remizat cu Danemarca în ultimul meci al Preliminariilor Campionatului Mondial 2018

În inferioritate pentru jumătate de oră, echipa naţională a încheiat cu o remiză preliminariile pentru Cupa Mondială, 1-1 cu Danemarca, la Copenhaga. Ciprian Deac a marcat pe final golul care îi permite lui Cosmin Contra să rămână neînvins pe banca "tricolorilor", notează digi24.ro.

Gazdele au avut prima ocazii importante ale partidei. Ciprian Tătăruşanu a scos şutul lui Sisto din minutul 32, apoi Bendtner a fost blocat în ultimul moment de Hoban.

Atacantul lui Rosenborg a avut şi un gol anulat pentru offside, în minutul 37, în timp ce singura fază periculoasă a "tricolorilor" în prima repriză a venit la o lovitură liberă executată de Budescu.

Bendtner a fost la fel periculos şi în partea a doua. În minutul 59, Cristi Ganea n-a reuşit să-l oprească decât prin fault, fază la care s-a dictat penalty, iar Eriksen a transformat cu emoţii pentru 1-0.

Peste doar trei minute, fundaşul de la campioana Viitorul a primit şi al doilea cartonaş galben, după cel de la faza penalty-ului, şi a fost eliminat.

Contra a forţat pe final cu debutantul George Ţucudean, iar mutarea a dat roade. În minutul 88, atacantul lui Gică Hagi nu a lovit foarte bine mingea, dar aceasta a ajuns la Deac, care şi-a sărbătorit cu gol revenirea la naţională după şase ani şi jumătate.

De altfel, a fost prima reuşită pentru România a jucătorului de la CFR Cluj.

După egalul de la Copenhaga, România a terminat a patra în grupa din preliminarii, cu 13 puncte.