„Macbeth”, la Festivalul de Operă „Maria Bieșu”

Festivalul Internațional de Operă și Balet ,,Maria Bieșu” este în plină desfășurare. Aseară, publicul a avut ocazia să vizioneze o premieră absolută a Teatrului de la Chișinău, opera ,,Macbeth” de Giuseppe Verdi, în rolul principal fiind solista Rodica Picireanu. La montarea spectacolului au colaborat regizorul italian Andrea Battistini și scenograful Iurie Matei. Opera a stârnit ropote de aplauze și admirația tuturor oaspeților.

Opera "Macbeth" de Giuseppe Verdi, bazată pe tragedia cu acelaşi nume a lui William Shakespeare, a fost jucată, în premieră, la Chişinău. Spectacolul vorbeşte despre viciile umane, trădare și răzbunare.

Artiștii spun că pun suflet în tot ceea ce fac, iar aplauzele publicului sunt răsplata pentru munca depusă.

„Opera ,,Macbeth” o operă atât de dificilă, nu atât de des montată, chiar și în teatrele mari ale lumii. Noi ne mândrim cu această montare specială pentru noi, care a fost o încercare atât vocală cât și actoricească. Avem un regizor care încearcă să ne trezească profund dramatic”, a declarat RODICA PICIREANU, solistă de operă.

,,Este un festival extraordinar, este binevenit pentru R.M, cu mulți invitați de peste hotare și cu multe voci bune de la noi din țară. Este un festival de mare amploare și dorim ca tradiția respectivă să dureze cât mai mult și mai mult”, susține ION TIMOFTI, solist de operă.


,,Ne bucurăm că ne-a reușit alături de Andrea Battistini să montăm acest spectacol. Este, totodată, și formula regizorală și cea scenografică, este una inedită pentru un teatru de operă”, a spus IURIE MATEI, scenograf.

 Festivalul Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu”, aflat la cea de-a 25-a ediție, a fost inițiat de regeratata artistă, Maria Bieșu, care a rămas în istoria artei muzicale drept cea mai bună Cio-cio-san din lume. În prezent, Chișinăul a devenit o capitală a artei lirice, ce reunește pe aceeași scenă pe cei mai buni artiști autohtoni, dar și de talie mondială. Festivalul se va desfășura până pe 17 septembrie, când se va încheia cu un concert de gală.