Moldovenii nu sunt indiferenți! Împreună o vor salva pe Mariana Iordăchescu // VIDEO-REPORTAJ

Împreună o vor salva. Locuitorii satului Chișcăreni, raionul Sângerei au organizat, joi, o acțiune de caritate cu scopul de a aduna bani pentru operația Marianei Iordăchescu, tânăra care nu poate vorbi din cauza inflamației provocată de cancerul la os. Drama femeiei a fost reflectată și într-un reportaj la postul nostru de televiziune.

Tânăra, care este mamă a doi copii are nevoie de 80 de mii de dolari pentru a merge peste hotare să se trateze. Ca să strângă mai repede această sumă, un consătean aflat la muncă în Anglia, a organizat un turneu de fotbal, care a fost doar un prilej pentru a aduna oamenii din sat să facă un bine.

”Acolo ne întâlnim o dată pe săptămână și jucăm cu băieții seara fotbal și am zis hai să dăm o mână de ajutor”, a spus Andrei Gusaric, locuitor al satului Chișcăreni.

”Acolo avem o diasporă mai mare, sunt mai mulți chișcăreneni. Oamenii nu sunt indiferenți, asta este cel mai important”, a precizat Silvia Țurcanu, primarul satului Chișcăreni.

Sora Marianei a participat la acest eveniment. Emoționată până la lacrimi, aceasta spune că nu s-a așteptat la un asemenea gest.

”E un gest foarte frumos. V-ați așteptat? Niciodată. Gestul acesta o face mai puternică, nici durerea nu pare atât de mare”, a spus sora Marianei - Lilia Barbacari.

Oamenii din sat afirmă că nu pot rămâne indiferenți la necazul tinerei.

”Personal nu o cunosc, dar este colega de clasă a cumnatei mele și am deci să fac un act de caritate care să fie spre ajutorul ei și a familiei ei și să fie într-un ceas bun.”

”Pe părinți îi cunoaștem și facem un bine. Doamne ferește de așa cazuri.”

La eveniment s-au strâns peste 15 mii de lei.