”Trandafirul”, tabăra groazei // VIDEO

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării s-a autosesizat în privința „situației alarmante" de la Tabăra de odihnă „Trandafirul" de la Vadul lui Vodă.

Secretarul de stat în domeniul educației, Angela Cutasevici, a inspectat tabăra unde mai mulți copii au fost bătuţi de educatori cu rangă metalică. Inițial, oficialului i-a fost îngrădit accesul pe teritoriul taberei, administratorul a invocat că aceasta este proprietate privată.

Abia după 40 de minute, un paznic a deschis poarta, dar între timp șapte adolescenți au dispărut și nu au mai fost de găsit.

La fața locului, secretarul de stat a inspectat încăperile, bucătăria, blocurile sanitare, cabinele de duș, care s-au dovedit a fi într-o stare deplorabilă.

13 copii cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani au fost bătuţi în data de șapte august spre 8 august de doi adolescenţi care îi supravegheau.

Potrivit poliţiei, agresorii, care au 16 şi, respectiv, 17 ani, au sărit la bătaie după ce au consumat alcool. Oamenii legii suțin că educatorii activau fără contract, iar tabăra de odihnă îşi desfăşura ilegal activitatea.

Poliţia a pornit un dosar penal, iar directorul taberei de odihnă a fost plasat în arest.