Durere fără margini în raionul Căușeni: Cele patru victime ale accidentului din Kaluga au fost înmormântate

Durere fără margini în raionul Căușeni. Cele patru victime ale accidentului din Kaluga, Federația Rusă au fost înmormântate la locul de baştină.

La funeralii au participat şi autorităţile locale. De asemenea, în data de 8 august patru din cele opt persoane care au suferit diverse traumatisme în tragicul accident au fost aduse acasă.

La Gară aceștia au fost întâmpinați de rude. Maria Pascari, își aștepta fiul de 18 ani. Femeia spune că băiatul ei a plecat în Rusia pentru a munci, însă s-a întors acasă deoarece nu își găsea de lucru: ”Am aflat, a venit acasă și mi-o spus, mama fetei cu care se întâlnește băiatul meu. O venit și așa încetișor m-a pregătit și apoi mi-a spus despre accident. M-am luat în mâini, am tremurat , mi-a fost rău puțin, am plâns și pe urmă m-am liniștit. Of, mulțumim că o  rămas în viață”

Și prietena tânărului, Cristina Bacal, îl aștepta cu nerăbdare. Aceasta a izbucnit în plâns când și-a văzut iubitul: ”Mă bucur ca îl văd viu acum. Când am aflat că a făcut accident am fost într-un șoc, n-am putut să-mi vin în fire”

Dumitru Pascari susține că a nimerit întâmplător în microbuz: ”Eu trebuia să fiu, la 11 ziua trebuia să mă pornesc, dar eu m-am pornit mai devreme noaptea. Prietenul mi-a spus mai devreme să ajung acasă, şi m-am pornit. La mine oasele sunt întregi numai  talpa mi-a cazut cu tot cu carne.”

Pe parcursul drumului, răniții au fost supravegheați de  medici.

”Complicații nu au fost multe. Stare stabilă, cu diferite traumatisme. La dânșii mai mult este  traumă psihologică. Ei trebuie să lucreze cu un psiholog”, a spus șeful SMURD Dumitru Carasic.

”Celula de criză a Ministerului de Interne, lucrează în continuare până când va fi adus acasă ultimul cetățean al Republicii Moldova , care a avut  de pătimit în urma accidentului”, a spus șeful IGSU, Mihai Harabagiu.

În Federaţia Rusă mai rămân patru moldoveni care au avut de suferit în teribilul accident din data de 4 august din regiunea Kaluga.