Campania „Un doctor pentru tine” a ajuns și în localitatea Bozieni din raionul Hâncești // VIDEO-REPORTAJ

Campania „Un doctor pentru tine” a ajuns și în localitatea Bozieni din raionul Hâncești. Zeci de copii au fost consultați și tratați gratuit de medicii specialiști, care au venit în sat cu o echipă mobilă.

„Iată perioada asta a vârstei între 7 și 8 ani, când deja apar dinții permanenți și trebuie stopate afecțiunile la timp”, a spus medicul stomatolog Alexandru Brițchi.

„Campania este foarte importantă, deoarece dorim să aducem în casele oamenilor un medic pentru fiecare și să le facem un instructaj. Noi știm că un zâmbet frumos reprezintă un corp frumos”, spune stomatologul Ion Eșanu.

Copiii, însoțiți de părinți, au făcut coadă la medicii stomatologi, deoarece nu în fiecare zi au posibilitatea să își trateze gratuit dinții.

 

 „Am venit să îmi fac dinții, pentru că am fost ieri la medic și mi-a spus că am piatră dentară”.

 

 „Să-mi spăl dințișorii cu pastă și perie de dinți”.

 

 „Noi întâmplător am aflat, iată prietena mea mi-a spus – du-te și controlează cu fetița dinții. Copiii încă nu înțeleg, dar noi, ca părinți, înțelegem”.

 

La Centrul de Sănătate din Bozieni a venit și ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari. Oficialul a îndemnat micuții să meargă cu regularitate la medic: „Mă bucur să văd că lumea este deschisă, este activă. După cum vedeți, se solicită și mai multe servicii, inclusiv și pentru alte vârste. Este important să cooperăm cu toții și să cunoaștem că pentru a beneficia de servicii este, în primul rând, nevoie de a ne adresa la medicul de familie”.

Campania „Un doctor pentru tine” a fost lansată de Guvernul țării noastre, la inițiativa premierului Pavel Filip. Aceasta are drept scop sporirea accesului locuitorilor de la sate la serviciile medicale și se va încheia la sfârșitul anului.