Marșul Centenarului, la înălțime

Au parcurs, pe jos, peste 700 de kilometri și mai au aproape tot atât pentru a aduce Flacăra Unirii la Chișinău. Zeci de unioniști din România și Republica Moldova au pornit duminică în cea de-a șaptea etapă a Marșului Centenar.

Aceștia au plecat din localitatea istorică Cerașu, iar luni au ajuns la trecătoarea Tabla Buții, unde au participat la o manifestație de comemorare a ostașilor români, căzuți în Primul Război Mondial.

„Noi acum facem drumul care l-au făcut și soldații acum 100 de ani și o să o ținem așa până la Chișinău. Așa că dedicați-vă și voi o zi pentru eroi", a spus participantul la marș. Ștefan Gabriel Lupu.

„Veniți cu noi în Marșul Centenarului. E pentru Unire, e pentru să nu mai avem graniță la Prut și e pentru viitorul nostru", a spus președintele Acțiunii 2012, George Simion.

Flacăra Unirii, aprinsă pe 1 iulie la Alba Iulia, este purtată sub forma unei ștafete pe o distanță de 1300 de km, în 11 etape a câte cinci zile, până la Chișinău. Marșul Centenarului se va încheia pe 1 septembrie, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, unde va avea loc o manifestație de amploare.