Creștinii ortodocși pe stil vechi îi cinstesc astăzi pe sfinții Apostoli Pavel și Petru

Creștinii ortodocși pe stil vechi îi cinstesc în data de 12 iulie pe sfinții Apostoli Pavel și Petru. Petru este unul dintre primii discipoli ai lui Hristos şi este considerat întemeietorul Biserici lui Hristos, iar Sfântul Pavel a fost cel care a lăsat în urma sa principiul fundamental al creştinului ortodox.

În această zi se încheie postul, iar în lăcașurile sfinte din țară au fost oficiate slujbe speciale. Și biserica Sfântul Petru și Pavel din capitală a fost arhiplină. Zeci de enoriași au venit să se roage pentru cei dragi.

Preotul Viorel Cojocaru de la Biserica Sfântul Petru și Pavel, susține că această zi este un deosebită: ”Această sărbătoare este închinată sfințiilor apostoli Petru și Pavel, celor mai mari Apostoli. Este și hramul bisericii noastre în primul rând, iar în al doilea rând, ne rugăm că acești doi Apostoli să intermedieze în fața lui Dumnezeu și să aducă bucurie peste țara aceasta”.

În popor se spune că Sfinţii Petru şi Pavel, marchează mijlocul verii agrare şi timpul secerişului.

Potrivit Întreprinderii de Stat Registru, numele Petru este purtat, în ţara noastră, de aproape 26 de mii de bărbaţi, iar numele Pavel - de peste 20 de mii.