România a mai renovat o grădiniță în Republica Moldova // REPORTAJ

Zi mare pentru locuitorii satului Hansca din raionul Ialoveni. Peste 70 de copii vor  merge la grădinița din sat, în urma redeschiderii acesteia după 20 de ani. Și asta datorită  sprijinului acordat de Guvernul României. Directorul interimar al instituției, Nadejda Cernat, spune că este un eveniment deosebit  pentru localitate, deoarece acum micuții vor merge la o grădiniță modernă. De asemenea, aici au fost create 12 locuri de muncă. 

”Pentru localitatea noastră e o sărbătoare foarte mare, avem o bucurie enormă că datorită susținerii guvernului României, a fost construită așa o grădiniță confortabilă și frumoasă. Dispunem de toate cele necesare pentru ca preșcolarii să fie hrăniți sănătos”, a spus directorul interimar „Grădinița Piticilor”, Nadejda Cernat.

Aici a fost schimbat acoperișul, au fost instalate uși și ferestre noi, a fost reparat sistemul de încălzire, apă și canalizare.

”Este foarte minunat că în sfârșit satul nostru are o grădiniță atât de frumoasă și bine renovată. Am observat că micuții sunt foarte bucuroși, au foarte multă energie, vor întotdeauna să audă ceva nou, să învețe”, a menționat educatoarea Doina Crîșmar.

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță susține că Bucureștiul va continua să investească în grădinițile și școlile de le noi.

”România a alocat de-a lungul anilor 23 de milioane de euro pentru astfel de proiecte. Avem în vedere inclusiv o suplimentare a contribuției noastre, fiindcă am fost încurajați de succesul înregistrat”, a comentat ambasadorul României în Republica Moldova Daniel Ioniță.

Lucrările au costat peste 4 milioane de lei, dintre care peste 3 milioane au fost oferite de guvernul român, iar contribuția autorităților locale a fost de  aproape 700 de mii lei.  Până în prezent, 840 de grădinițe de la noi din țară au fost renovate din banii României.