Grav accident la Iași cu implicarea unui autocar în care călătoreau și cetățeni moldoveni

Accident grav în județul Iași. Un autocar în care se aflau 14 moldoveni care se întorceau din Spania a fost lovit frontal de un autoturism înmatriculat în România. Potrivit poliției locale, șoferul mașinii a pierdut controlul volanului și a intrat pe contrasens, unde a lovit un microbuz cu 20 de persoane la bord.

Lovitura a fost atât de puternică, încăt autoturismul a ricoșat în autocarul în care se aflau moldovenii. În urma coliziunii, o femeie de 44 de ani și șoferul autocarului au suferit mai multe traumatisme și au fost transportați la spital.

Șoferul autoturismului care s-ar face vinovat de producerea accidentului a decedat pe loc. Martorii spun că acesta circula cu viteză excesivă.

”Am găsit într-un autoturism Renault Megan o persoană încarcerată, care prezenta semne incompatibile cu viața. Un autocar ieșit pe partea dreaptă a carosabilului, cu 13 persoane la bord și conducătorul auto, care a necesitat îngrijiri medicale, evacuate din interiorul autocarului și un microbuz care circula pe ruta Botoșani – Iași, cu 20 de persoane și conducătorul auto care nu a necesitat ajutor medical”, a spus pompierul Daniel Iftodi.

Moldovenii implicați în accident au fost nevoiți să aștepte cu bagajele în stradă până au fost preluați de o altă unitate de transport.