Ciocniri violente în fața Ambasadei Federației Ruse la Chișinău // VIDEO

Ciocniri violente în fața Ambasadei Federației Ruse la Chișinău. În timpul acțiunii de protest a unioniștilor, organizată în contextul împlinirii a 78 de ani de la anexarea Basarabiei de URSS, un bărbat, aflându-se la volanul unei mașini de teren, a virat pe contrasens și și-a parcat mașina chiar în spatele manifestanților.

Individul ar fi venit să-și exprime nemulțumirea față de acțiunea tinerilor și a tăbărât cu pumnii peste unul dintre unioniştii. Acesta a ripostat cu o pancardă pe care era imprimată imaginea lui Stalin, provocându-i, astfel, o rană la cap. Imediat, a intervenit poliția. Deși spune că a venit intenționat la protest, agresorul refuză să recunoască că a fost primul care a lovit.

Ulterior, la fața locului a ajuns ambulanța, care i-a acordat primul ajutor. Tânărul care a fost atacat spune că nu l-a lovit intenționat pe bărbat, ci doar s-a apărat.

Ulterior, tinerii au depus o plângere la Inspectoraul de Poliție Buiucani.

”Se vor întreprinde toate măsurile necesare în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor. În dependență de probele acumulate, vom lua o decizie legală”, a spus ofițerul de sector, Igor Reul.

Bărbatul care l-a agresat pe tânăr este Veaceslav Plămădeală, și este un participant activ a protestelor organizate de liderul PPDA, Andrei Năstase.

Recent, acesta a fost reținut în Piaţa Marii Adunări Naţionale, pentru că a blocat cu maşina două benzi. O altă ispravă a lui Veaceslav Plămădeală s-a produs în octombrie 2015. Acesta ar fi intrat cu mașina în sediul Direcției Arhitectură a Primăriei Chișinău. În octombrie 2017, același Veaceslav Plămădeală l-a înjurat pe polițistul de la intrarea în Primăria Capitalei și a aruncat cu o sticlă de bere în el. Ulterior, acesta a fost sancționat pentru huliganism.