Locurile de parcare de pe strada Pușkin, înlocuite de bănci și vaze cu flori

Pe o porțiune din strada Pușkin, pe partea dreaptă după sensul de circulație, de la Casa Presei până la bulevardului Ștefan cel Mare, în locul mașinilor parcate pe trotuar au fost instalate bănci și vaze pentru flori. Inițiativa este implementată de către Direcția generală locativ-comunală și amenajare.

Șeful Secției amenajare și salubrizare DGLCA, Vasile Efros, a declarat pentru IPN că din mobilierul urban fac parte 25 de bănci, 10 coșuri pentru gunoi și 11 vaze, care urmează să dea un nou aspect trotuarului destinat pietonilor. Potrivit funcționarului, cu siguranță, opiniile sunt împărțite. Pe de o parte, pietonii sunt foarte mulțumiți, nu și șoferii. Însă, chiar și printre conducătorii auto sunt reacții pozitive.

Pentru amenajarea acestei porțiuni, cheltuielile se ridică la 96 de mii de lei.

Vasile Efros a mai spus că acest proiect ar putea avea continuitate: amenajarea străzii Veronica Micle ca pietonală, lucru care se examinează. O inițiativă similară de eliberare a trotuarelor de mașinile parcate a vizat și Scuarul Cehov (din fața Teatrului „A.P. Cehov"), unde au fost instalați piloni care îngrădesc accesul automobilelor.

Sursa: evz.md

Foto: diez.md