Circulație cu nervi în capitală

Trafic infernal în centrul capitalei. Lucrările de reabilitare a rețelei de canalizare de pe strada București a pus la încercarea nervi șoferilor. Aceștia au fost nevoiți să stea minute în șir în ambuteiaje.

Totodată, zeci de oameni au așteptat minute bune troleibuzele de pe ruta numărul 3, 10 și 24, a căror circulație a fost sistată. Deși la fiecare stație erau afișate anunțuri care atenționează pasagerii despre situația creată, aceștia spun că nu obișnuiesc să le citească.

”Ce transport așteptați? - Zece așteptăm. De mult timp așteptați? - Avem vreo 20 de minute.”

”Am fost la policlinica numărul șapte, aici, la Dokuceaev. Acum trebuie să merg acasă. De mult timp așteptați? - De vreo 20 de minute.”

”Nouă 10 ne trebuie, dar deja probabil o să ne ducem cu 9 până în centru și de acolo vom trece la altul.”

”Voi merge pe jos. Altă soluție nu văd.”

Și taxatorii spun că au aflat că vor munci pe o altă rută abia în dimineața zilei de joi. Aceștia susțin că și pasagerii sunt nemulțumiți, asta deoarece prețul pentru o călătorie cu autobuzul este mai mare.

”Dimineața ne-au spus că este o nouă rută și vom lucra. Ei spun că de ce până acum plăteam doi lei, iar acum trei. Noi le explicăm că la autobuz este trei lei.”

Potrivit Primăriei orașului Chișinău, până în data de 25 august, circulaţia troleibuzelor de pe linia 3 din Capitală va fi suspendată, iar troleibuzele 10 şi 24, care vin din sectoarele Râşcani şi Ciocana, vor circula doar până la strada 31 august şi nu vor mai ajunge în cartierul Telecentru.

A fost modificat şi itinerarul troleibuzelor de pe linia 2, care vor ocoli centrul Capitalei. De pe strada Gheorghe Asachi, acestea se vor deplasa pe strada Ismail. Şi microbuzele 101,125, 154 și 185 vor circula pe străzile Şciusev şi Kogălniceanu.