Terapie cu zumzet

Inspirați de practicile de peste hotare, o familie din Drochia Iulia și Ion Guțu s-au hotărât să își transforme pasiunea pentru îngrijirea albinelor într-o afacere. Astfel, moldovenii au cumpărat un teren lângă Parcul Țaul din Dondușeni și au pornit construcția unei baze de odihnă, unde viitorii clienți vor beneficia de terapii cu zumzet.


”Ne-am uitat și noi ca și toți și am văzut că în Ucraina a luat amploare așa zisa terapie pe albini și ne-am uitat și nu mai mult am vrut, doar o căsuță acasă să avem pentru noi”, a spus Ion Guțu. 

Au ridicat, însă, 10 astfel de căsuțe datorită unui grant oferit de Uniunea Europeană.

”Omul intră și se întinde aici. Când facem procedura deschidem stupul cu totul, aici sunt albinele. Asta se așează la noi așa, se închid ușile ca aerul să fie concentrat. Și te întinzi și asculți bâzâitul lor și este foarte relaxant”, a spus și Iulia Guțu. 

O procedură durează aproximativ două ore, iar antreprenorii recomandă cel puțin 10 ședințe pentru ca efectele să se facă simțite.

”Sunt oameni care au probleme mari cu oasele, care nu pot să meargă bine și după mai multe proceduri lor li se face mult mai bine. Și în timpul acestei terapii e nevoie de o alimentație mai specială. Nu se mănâncă carne, pește, se mânăncă o mâncare ușoară”, a adăugat Iulia Guțu. 

Soții Guțu au planuri mari pentru dezvoltarea afacerii. Potrivit acestora, la dispoziția vizitatorilor vor fi puse șase case, unde vor putea fi cazate câte trei persoane. Pe lângă asta, oaspeții vor avea parte de bucate alese.

”
În vremea apropiată o să facem un cuptor ca la părinții noștri acasă ca să coacem pâine și plăcințele și tot ce ține de bucătăria noastră moldovenească”, a menționat Ion Guțu.

Baza de odihnă își va deschide ușile anul viitor. Tot de atunci, va fi disponibilă și terapia cu albine.