Au depus jurământul lui Hippocrate în limba engleză

Aproape 300 de studenți străini au absolvit în acest an Universitatea de Medicină și Farmacie din Republica Moldova. Fericiți că au devenit doctori cu acte în regulă, tinerii spun că își vor construi cariera la ei acasă, iar țara noastră a fost o bună gazdă.

”Îmi place totul aici. Timpul, zăpada, poate. Mămăliga îmi place, este delicioasă! Eu cred că voi reveni. Poate pentru o simplă vizită, poate chiar pentru a munci sau orice altceva.”

”Tatăl meu este stomatolog și, la fel, a absolvit facultatea la Chișinău, acum 20 de ani. I-am urmat exemplul. Eu văd un viitor bun pentru această țară.”

În timp ce unii dintre tinerii absolvenți au optat să-și trăiască din plin viața de student, alții se laudă că au reușit să îmbine învățătura cu familia. Această tânără este originară din statul american California. Spune că se va întoarce acasă, împreună cu micuțul său de doar un an și jumătate.

”A fost uimitor. A fost cea mai bună decizie pe care am luat-o vreodată. Sunt foarte fericită că am venit aici. Mă voi întoarce aici cu siguranță. Îmi va plăcea să vizitez această țară din nou, îmi va plăcea să o arăt familiei mele. Fiul meu crește și voi fi fericită să-l aduc aici din nou, când va fi mare. A învățat împreună cu mine.”

Alături de absolvenți au fost și rudele, care au făcut mii de kilometri până la Chișinău pentru a fi alături de copii lor.

”Este ceremonia de absolvire a fratelui meu. Își va lua diploma și sunt foarte fericită pentru el.”

”Se va întoarce în țara noastră, dar inima îi va rămâne tot aici.”

Și oficiali străini au venit să-și susțină compatrioții.

Iubesc această țară și vreau să mulțumesc tuturor oamenilor din Moldova pentru tot ceea ce oferă studenților noștri”, a spus un ales local din Israel, Nimer Husein.

Autoritățile de la noi spun că studiile de calitate sunt atracția studenților străini.

În primul rând, calitatea acestor studii, recunoscute la nivel european și internațional. Și diploma care este autentificată deja de foarte multe țări”, a menționat Boris Gîlca, secretar de stat.

În acest an, aproape o mie de studenți au absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu".