Condiții mai bune pentru copii

Copii din satul Ciulucani, din raionul Telenești, vor merge la o grădiniță renovată. Instituția preșcolară o fost reparată cu sprijinul Guvernului României.

Cei peste 100 de micuți vor avea parte de condiții mai bune, dar și un teren de joacă. În instituţie a fost schimbat sistemul de încălzire, ferestrele, acoperișul și s-a făcut izolarea termică a clădirii. De asemenea, grădinița a fost dotată cu mobilier nou, dar și blocuri sanitare. Cei mai entuziasmați sunt picii.

Copii s-au pregătit minuțios de acest eveniment. Au recitat poezii, dar și au cântat. Și angajații instituției sunt mulțumiți de noile condiții.

”Copii noștri merită să crească, să se dezvolte într-un cuib deoarece se numește grădinița Porumbeii, unde să le fie bine, unde să aibă spațiu suficient, unde să atingem acele standarte educaționale”, a spus educatoarea Elena Dînga.

”Vreau să vă spun că e o minunăție pentru noi, mai ales pentru bucătari care am lucrat în trecut și acuma în prezent, e o ușurare pentru noi, pentru că avem tot nou aici și cuptor nou și mese noi performante”, a menționat bucătăreasa Anastasia Popa.

”Vreau să zic că aici se vor instrui și se vor educa copii de la 2 -3 ani, această grupă fiind pentru prima dată în grădinița noastră, până acuma nu am avut grupa de creșă”, a comentat directoarea grădiniței, Olga Cebanu.

Autoritățile române dau asigurări că până la sfîrșitul anului vor fi renovate alte zeci de grădinițe.

”Îmi dau seama și cu acest prilej, că, investiția Guvernului României a făcut-o de-a lungul timpului în acest program, este una de valoare, pentru că succesul se măsoară în lărgimea zîmbetului de pe fețele copiilor, vă mulțumim pentru aceste lucruri”, a spus ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

Pentru renovarea și dotarea grădinițelor din Republica Moldova, Guvernul României a alocat 26 de milioane de euro. De aceste fonduri au beneficiat aproape o mie de grădiniţe.