Au apărut cardurile de masă

În cel mult două săptămâni, angajaților din sectorul privat le vor fi repartizate cardurile de masă. Compania franceză care a câștigat licitația a lansat tichetele electronice, care le vor permite acestora să beneficieze pentru fiecare zi de lucru de o cartelă de masă în valoare de 45 de lei. Cu acest card, care va avea o valabilitate de patru ani, beneficiarii vor putea achita doar produsele alimentare.

”Este un card preplătit pe platforma MasterCard pe care virtual sunt tichete de masă, cu o valoare anumită, fiecare card are o serie”, a spus Dumitru Cozmolici - reprezentantul companiei franceze.

Potrivit secretarului de Stat, Vitalie Tarlev, tichetele de masă sunt un stimulent pentru angajați: ”Acest gen de soluții vin să ofere mai multe avantaje, cum ar fi o mai bună activitate fiscală, trasabilitate, evitarea fenomenelor negative ca salariile în plic. Angajatul va beneficia de o plată suplimentară, care va sprijini modul sănătos de viață”.

”Angajații au posibilitatea să meargă în orice magazin să-și procure alimente, astfel crescând capacitatea de cumpărare, implicit a coșului mediu de consum”, a spus Mihaela Drăgan - director comercial, supermarket.

Cardurile de masă vor putea fi utilizate și în restaurantele, rețele de fastfood-uri și supermarketurile care vor fi partenere. Acestea nu vor putea fi transmise de la o persoană la alta sau schimbate pe bani.

Proiectul tichetelor de masă este o inițiativă a președintelui Parlamentului și a fost votat în lectură finală, în luna iulie 2017. Potrivit statisticilor, la nivel mondial, peste 70 de milioane de oameni beneficiază de tichete de masă.