„Hristos s-a înălţat!”

Creştinii ortodocşi sărbătoresc Înălțarea Domnului sau Ispasul. Aceasta este marcată exact la 40 de zile de la Paște, iar creştinii se salută cu „Hristos s-a înălţat!".  În toate lăcașurile sfinte din ţară au fost oficiate slujbe, iar în mai multe localităţi se sărbătoreşte hramul.  Și biserica Sfântul Dumitru din capitală a fost neîncăpătoare, zeci de enoriași au venit să se roage.

Preoţii spun că sărbătoarea Înălţarea Domnului este o adevărată minune.

”Această zi, ziua Ispasului, ziua lui Hristos Mântuitorului, ziua Înălțării este și ziua când noi îi înălțăm pe altarul țării și al credinței pe acești eroi ai neamului nostru cu adevărat. Felicităm pe toți cu această sărbătoare și să știți că un frate al nostru ne iubește, astăzi ne atrage la sine și nu vrea ca noi să murim”, a spus parohul bisericii Sf. Dumitru, Pavel Borșevschi.

Tradiţia creştină spune că Ispasul este întotdeauna într-o joie, la 40 de zile de la Paşte. Ispasul vine de la personajul mitic cu acelaşi nume, despre care se spune că ar fi asistat la Înălţarea Domnului la cer. Acesta este văzut ca un om vesel şi de aceea creştinii trebuie să se bucure în această zi. Aceasta este una dintre cele mai mari 12 sărbători religioase ale anului.