Pistă specială pentru bicicliști în Parcul ”Valea Morilor” din Chișinău

Motiv de bucurie pentru cicliștii din capitală, dar și amatorii de sport. Asta pentru că, în Parcul "Valea Morilor", au fost trasate piste speciale. Acestea sunt delimitate prin marcaj pentru a evita eventualele ciocniri cu pietonii, care fac promenade în jurul lacului. Oamenii laudă inițiativa autorităților.

Cu toatea astea, însă, nu toți sportivii țin cont de reguli și merg pe unde apucă, uneori cu riscul de-a fi tamponați.

”Cu prietenii facem sport aici și era veșnic o problemă, alergătorii cu cicliștii se intersectau, și zilele acestea chiar discutam de ce nu se face o astfel de pistă. Am rămas uimit când am văzut-o. Dacă până diseară nu se întâmplă nimic, atunci inițiativa e super.
BETA Boris Petrov este pasionat de sportul pe două roți. La ai săi 70 de ani, face câte 15 kilometri zilnic. Spune că așa se menține în formă, iar mușchii devin tot mai tonifiați”, a spus maratonista Nichita Iarmolenco.

”De meserie sunt antrenor, dar timpul meu liber este dedicat în totalitate ciclismului, dau din pedale. Deși medalii pentru asta nu primesc, o fac pentru sănătate. Dacă nu ai grijă să fii activ, atunci intervine Dumnezeu și te ia sus”, spune biciclistul Boris Petrov.

Polițiștii de patrulare ne recomandă să avem bicicletele echipate corespunzător înainte de-a ieși în parc.

”Semnalizarea trebuie să fie de culoare albă în față și roșu în spate. Și maximă atenție”, spune Petru Cupcenencu, polițist de patrulare.

Pista pentru bicicliști de la Valea Morilor are o distanță de trei kilometri și este complet asfaltată.