Noi măsuri pentru prevenirea și combaterea corupției în rândul polițiștilor

Noi măsuri pentru prevenirea și combaterea corupției în rândul polițiștilor. Guvernul a aprobat un nou plan de acțiuni în acest sens, care conține peste 40 de măsuri pentru creșterea nivelului de integritate în cadrul MAI.

Astfel, vor fi efectuate verificări inopinate ale angajaților, iar aceștia vor fi sancționați în caz de încălcare a exigențelor în integritate. Mai mult, vor fi organizate instruiri de profil pentru angajați și vor fi elaborate programe de studii în domeniul integrității pentru instituțiile de învățământ ale MAI.

„Include drept obiectiv cutivarea climatului de integritate instituțională în cadrul entităților MAI, sancționarea încălcărilor exigențelor de integritate de către angajații MAI, reducerea corupției în rândul funcționarilor", a menționat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

Pe parcursul anului 2017, a fost perfecționat cadrul normativ în domeniu, a fost implementată supravegherea video a activităţii echipajelor poliției de patrulare şi aprobat mecanismul de stimulare financiară a angajaţilor, în mărime de 25 la sută din suma amenzilor încasate.