Au învățat cum să acorde primul ajutor medical persoanelor implicate în accidente rutiere

Sunt învățați cum să acorde primul ajutor medical persoanelor implicate în accidente rutiere. Zeci de polițiști sunt instruiți în aceste zile de către specialiști de la Agenția Turcă de Cooperare și Dezvoltare TIKA.

Participanții la cursul de instruire au fost selectați din mai multe direcții, iar ulterior, aceștia îi vor învăța și pe colegii lor.

”Foarte multe am învățat, colegii din Turcia ne-au ajutat mult. Luând în vedere că polițistul se ciocnește permanent cu de diferite situații de accidente e binevenit să cunoască nuanțele date”, a spus reprezentanta direcției resurse umane a IGP, Angela Todița.


”Sunt unele tehnici noi sau standarte la care Republica Moldova urmează să adere. Am perfectat mai mult cunoștințele, ceva nou este întotdeauna binevenit”, a menționat Vadim Molovata, felcer la Brigada de Poliție cu Destinație specială „Fulger".

Obiectivul acestor traininguri este reducerea numărului victimelor implicate în accidentele rutiere.

”
Sperăm ca, prin intermediul MAI și IGP, acest curs va contribui la majorarea nivelului de pregătire a polițiștilor și va asigura, astfel, salvarea victimelor în situații excepționale”, a comentat expertul TIKA, Mirzet Mujezinovic.

De la începutul anului, în țară s-au produs 678 de accidente rutiere. 84 de persoane și-au pierdut viața, iar 800 au fost traumatizate.