Oportunități pentru tinerii funcționari publici; Programul ”Prima Casă” oferă avantaje speciale prin lansarea unei alte platforme

Oportunități pentru tinerii funcționari publici. În curând, aceștia vor avea posibilitatea să-și procure o locuință cu susținerea masivă a statului. Astfel, Partidul Democrat a anunțat lansarea programului „Prima Casă 2", care are scopul de a atrage tinerii specialiști să lucreze la stat.

„Statul își asumă responsabilitatea de a achita jumătate din credit, iar persoana bneficiară va achita cealaltă jumătate plus dubânzile care sunt. Deja există conceptul foarte clar a acestui program și sperăm că va fi lansat cât de curând", a spus purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari.

Programul „Prima Casă", care este deja funcțional, prevede procurarea apartamentelor și caselor de locuit de către familiile tinere, membrii cărora nu au depășit vârsta de 45 de ani, au un serviciu și venituri oficiale. Ei trebuie să achite un avans inițial de 10 la sută, adică de trei ori mai mic decât la creditele ipotecare obișnuite.