Mamă și tată pentru nepoți; Drama a sute de bunici

Este mamă și tată pentru nepoții săi. Vorbim despre Tamara Guzun din orașul Orhei, care la vârsta de 65 de ani are grijă de cei trei nepoți. Mama copiilor a plecat la muncă în Italia, pentru a le oferi un trai mai bun. Dar, acum un an, din cauza unor probleme de sănătate a decedat, iar tatăl i-a părăsit. Deși are o pensie mică, de aproape o mie de lei, iar ajutorul de la stat este unul mai mult simbolic, femeia spune că nu s-a gândit nicio clipă să renunțe la copii.

”Pe data de 25 martie într-o sâmbătă dimineața noi ne-am sculat, eram toți acasă, m-a sunat un număr și m-a anunțat că Eleonora nu mai este. Eu am crezut că cineva a luat telefonul ei și pur și simplu nu este drept. E foarte greu, pentru că sunt 3 și nu e unul, nu pot să merg să mă tratez nicăieri, drumul meu este doar la biserică și acasă”, spune bunica.

Munca cea mai grea îi revine Veronicăi. La cei 18 ani ai săi, fata muncește din greu la o fabrică de asamblare a cablurilor. A renunțat la studii din lipsă de bani. Ea nu visează la haine scumpe sau obiecte de preț, dar se gândește ce să pună pe masă în fiecare zi.

”Acuma nu locuiesc aici, m-am mutat la Slobozia, la sora bunicăi am grijă de ea. Lucrez la o fabrică de cablaj, operator de asamblare. În fiecare zi pe ture, 8 ore pe zi când lucrez noaptea, când ziua și de dimineață”, a menționat nepoata Veronica.

Marco are 13 ani și suferă de astm, iar din această cauză, de multe ori lipsește de la școală. Și-ar dori foarte mult un computer și crede că l-ar ajuta să-și facă temele ca să nu rămână în urmă cu materiile.

”Mă simt rău am astmă și trebuie pastile să cumpăr, dar nu am bani”, a spus nepotul Marco.

Mezina familiei, Mădălina are doar cinci ani și vizează la jucării și dulciuri. Bunica spune, însă, că nu le poate oferi tot ce le este necesar micuților, întrucât aproape toți banii se duc pe medicamente.

Nici de produse alimentare nu mai are bani și le pune pe masă ce are. Modestă din fire, femeia spune că ar fi binevenit un ajutor din partea oamenilor de bună credință, nu pentru ea, pentru nepoței, ca să simtă și ei bucuria copilăriei.

Așa că cine doreșete să le întindă o mână de ajutor copiilor pun suna la numărul de telefon: 067 51 48 61.