A fost lansată o linie de informare pentru alegători

Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral şi Comisia Electorală Centrală au lansat o linie de informare pentru alegători.

Oamenii pot afla informații despre secția la care vor vota, procedura de vot, soluționarea diferitelor situații legate de procedurile electorale, depunerea contestațiilor și verificarea în listele electorale.

De serviciu vor beneficia și funcționarii electorali, reprezentanţii concurenților, precum și observatorii. Linia va funcționa zilnic, iar doritorii vor putea contacta specialiștii de la CEC la numărul de telefon (022) 88 01 01, în intervalul orar 08:00 -17:00, de luni până vineri.

Serviciul va fi funcțional și sâmbătă, de la 8 dimineața până la 18.00, iar în ziua scrutinului, alegătorii vor putea contacta serviciul începând cu ora 5 dimineața și până la miezul nopții.

Pe 20 mai vor avea loc alegeri locale anticipate în municipiile Chișinău și Bălți, precum și în comuna Leușeni și satul Nemțeni din raionul Hâncești, comuna Volovița, raionul Soroca, Jora de Mijloc, raionul Orhei și comuna Pârlița, raionul Ungheni.