Cu pistolul la plimbare prin capitală

Un bărbat de 41 de ani din Chișinău împreună cu finul său, fiind în stare avansată de ebrietate au tras câteva focuri de armă în aer în plină stradă.

Incidentul a avut loc noaptea trecută pe strada Petricani chiar în faţa unui echipaj al Inspectoratului Naţional de Patrulare.

Poliţiştii au povestit cum individul, după ce a tras cu un pistol, a aruncat arma şi a încercat să fugă. Cei doi au fost reţinuţi. Arma şi tuburile de la cartuşe au fost găsite pe marginea drumului.

"Ne deplasam din direcţia şoselei "Balcani" spre Petricani. Am observat două persoane pe partea carosabilă, se deplasau. Când aproape să ne apropiem, în drept cu noi s-a auzit o bubuitură. Ne-am oprit, am văzut cum se aruncă arma, un pistol de model necunoscut, posibil calibrul nouă milimetri. Persoanele au fost reţinute", a comunicat ofițerul INP, Vitalie Guzun.

"Deplasându-ne la faţa locului, am descoperit că în timp ce un echipaj al Inspectoratului Naţional de Patrulare se deplasa pe strada Petricani, au observat două persoane de gen masculin dintre care una a scos un pistol şi a efectuat trei împuşcături în aer. Tuburile de cartuşe au fost găsite me marginea carosabilului iar arma a fost găsită aruncată în fâşia forestieră de pe marginea străzii", a spus ofiţerul de urmărire penală, Adrian Vâsoțchi.

Suspectul nu şi-a recunoscut vina, chiar dacă toate dovezile sunt împotriva lui. Mai mult ca atât, acesta a declarat că focurile de armă au fost efectuate de către poliţişti.

Pentru această ispravă, bărbatul riscă până la şapte ani de puşcărie.

Sursa: Canal3.md