Primăria Chișinău a cheltuit MAI MULȚI bani anii trecuți pentru flori! DOVADA care combate criticile

Covorul de flori instalat ieri în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului" a încins spiritele pe rețelele de socializare. În timp ce unii spun că florile dau un aspect mai frumos orașului, alții sunt de părere că suma de 1,8 milioane de lei, alocată pentru covorul de flori, trebuia folosită în scopuri mai utile.

Cu toate acestea, se pare că suma alocată pentru florile din acest an este mai mică decât în anii precedenți. Consilierul Silviei Radu, Mihail Bagas, a publicat pe o rețea de socializare dovada că în anii 2015 și 2016, Primăria Chișinău a cheltuit mai mult pentru flori.
Potrivit actelor, în anul 2015 Primăria a alocat Î.M „Spații Verzi" peste 1,9 milioane de lei pentru „florării" și 796 de mii de lei pentru trandafiri. De asemenea, din bugetul local au fost alocate peste 10 milioane de lei pentru plantarea sau instalarea gazonului.

În anul 2016, conform datelor prezentate de Bagas, Primăria a cheltuit peste două milioane de lei pentru „florării" și pentru trandafiri aproape un milion de lei. Pentru plantarea sau procurarea gazonului au fost alocate alte 11 milioane de lei. În același timp, primarul general interimar al capitalei, Silvia Radu, a declarat în cadrul emisiunii „Puncte de reflecție" de la postul de radio Vocea Basarabiei că anii trecuți erau procurate flori, doar că „nimeni nu le vedea". „Bani pentru flori au fost prevăzuți și în anii trecuți, doar că nu prea am văzut flori în Chișinău. Probabil au spus că au cumpărat, dar florile nu au mai ajuns în spațiile publice. Anul acesta, chișinăuienii pot vedea pe ce se cheltuie banii lor. Dacă în anii trecuți, nu vedeau unde se duc banii prevăzuți pentru flori, atunci anul acesta ei pot vedea că florile chiar există", a declarat Silvia Radu.