Ancheta internă la Direcția Sănătate, continuă

Șeful Direcției Sănătate, Mihai Moldovanu, își va îndeplini funcția până când aleșii locali din Consiliul Municipal vor aproba regulamentul și organigrama noii Direcții Generale Asistență Socială. Până atunci, însă, vor fi oprite toate licitațiile și achizițiile. Anunțul a fost făcut de către primarul interimar, care a amintit și despre ancheta internă ce se desfășoară la Direcția Sănătate.

„Ancheta va continua, fiindcă membrii comisiei au mai solicitat încă zece zile pentru că este necesar de a se aprofunda și pe anii anteriori. Avem plângeri din partea locuitorilor capitalei care au stat în spitale pe anumite situații care țin de anii 2015-2016 și trebuie să facem o investigație mai profundă ca să elucidăm tot ceea ce s-a întâmplat în această Direcție”, a declarat SILVIA RADU, primar interimar al capitalei.

Totodată, potrivit lui Radu, Mihai Moldovanu poate participa la eventualul concurs de angajare pentru vreo funcție de șef de subdiviziune în cadrul direcției nou-formate, după fuzionare.

„Dumnealui încă nu are caz penal, de aceea poate participa că am zis că penalii nu o să participe și o să fie excluși din concurs, vom vedea care vor fi candidații, dar sunt sigură că există o necesitate stringentă în acest sector. Am fost informată că după tot ceea ce s-a întâmplat cu domnul Moldovanu și Direcția Sănătății, a apărut și săpun, și hârtie în wc-urile din policlinicile și spitalurile municipalității”, a mai spus primarul interimar.

De cealaltă parte, șeful fracțiunii PL în CMC, Ion Cebanu, susține că noua reforma ar fi un abuz din partea Silviei Radu și o presiune asupra Partidului Liberal.

„Noi credeam că, cazul medicilor început de Stalin în 1953 a luat sfârșit, nu, la ora actuală suntem martori la o reluare a acestui caz, o întreagă ramură este pusă sub bătaie din cauza unor ambiții ale lui madam Radu”, a accentuat ION CEBANU, șef fracțiunea PL în CMC.

Amintim că, primarul interimar i-a cerut încă săptămâna trecută șefului de la Sănătate să-și dea demisia, după ce Silvia Radu a efectuat o vizită la spitalul Nr.1 din Chișinău și spune că l-ar fi surprins chefuind împreună cu alți colegi, dar și cu directorul instituției medicale. Atât Mihai Moldovanu, cât și Iurie Dondiuc neagă toate acuzațiile.