La mulți ani, Gheorghe Urschi!

Actorul, regizorul, umoristul şi scriitorul Gheorghe Urschi, a împlinit astăzi onorabila vârstă de 70 de ani. În fiecare an, de ziua sa de naștere, regele umorului este vizitat de către prieteni și colegi de breaslă. Ca de obicei, în casa artistului va răsuna muzica. Chiar dacă suferă de o boală grea, prietenii actorului spun că maestrul se simte mult mai bine.

Tradițional, în fiecare an, de ziua sa, maestrul primește în dar, de la colegii de breaslă și prieteni, simbolul anului. În 2016, maestrul a primit în dar o maimuță, 2017 a fost anul cocoșului, așa ca maestrul a primit în dar un cocoș. Anul acesta s-ar putea ca umoritul să primească un câine.

În 2008, Gheorghe Urschi a fost distins cu „Ordinul Republicii”, iar în 2012 i s-a conferit titlul de „Artist al Poporului”. În 2014, de ziua sa de naştere, a devenit cetăţean de onoare al oraşului Chişinău.

Gheorghe Urschi nu a mai ieșit pe scena din 2011, când a suferit un atac cerebral. Pentru cei peste 40 de ani de activitate în calitate de actor, regizor si scriitor, el a fost supranumit „regele umorului”. Gheorghe Urschi s-a născut la 18 ianuarie 1948, în satul Cotiujenii Mari din raionul Şoldăneşti.