Centrul de cultură și Aleea Clasicilor din Călărași, renovate

Centrul de cultură și agrement din oraşul Călărași şi Aleea Clasicilor din aceeași localitate au fost renovate în cadrul unui proiect de dezvoltare regională, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională. Pentru reabilitarea şi reamenajarea obiectivelor s-au alocat circa 2,5 milioane lei.

Cele două obiective din raionul Călărași sunt parte a proiectului de dezvoltare regională „Valorificarea potențialului turistic al regiunii de centru a Republicii Moldova”. Proiectul vizează patru raioane: Călăraşi, Nisporeni, Ungheni și Strășeni, iar bugetul total al acestuia este de peste 24 de milioane de lei, dintre care peste 23 de milioane de lei au fost solicitați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.

Proiectul prevede amenajarea a șase popasuri turistice cu infrastructură conexă de utilitate publică; instalarea indicatoarelor şi panourilor turistice; crearea unui centru regional de dezvoltare şi promovare a turismului, precum și construcția unei scene de amfiteatru şi crearea a patru itinerare turistice noi în regiunea Centru.