Transporta ilegal 500 de kg de carne. Unde urma să ajungă

În această dimineață în jurul orei 5:00, ofițerii Inspectoratului Național de Patrulare aflându-se în apropriere de raionul Criuleni la asigurarea climatului de siguranță a circulației rutiere, au contracarat în trafic o tentativă de plasare pe piață a 500 de kg de carne de porc și bovină, fără acte de calitate și proveniență.

Potrivit datelor inspectorilor de patrulare, șoferul automobilului de model „Wolksvagen Caddy” s-a dovedit a fi un bărbat de 45 de ani, care intenționa să comercializeze carnea în Piața Centrală din capitală.
Conform legislației în vigoare, dacă va fi găsit vinovat de transportarea mărfii fără dovada originii şi a provenienței lor, bărbatul riscă o amendă de la 3 000 la 4 500 de lei.
În contextul că ne aflăm în perioada sărbătorilor de iarnă INP recomandă cetățenilor să nu procure produse alimentare de origine animală din spații improvizate, nesupuse controlului sanitar-veterinar, sau în sistem de vânzare stradal, în care nu este asigurată o temperatură şi o stare de igienă corespunzătoare, în scopul evitării apariției îmbolnăvirilor.