Anatol Croitoru din Coșnița, raionul Dubăsari, care în 1991 a arborat tricolorul pe Comitetul executiv de la Dubăsari, la Recurs la istorie

În contextul împlinirii a 25 de ani de la semanarea „Convenției cu privire la principiile reglementarii pașnice a conflictului armat din zona nistreană a Republicii Moldova”, întocmită de Federația Rusă și semnată de președinții de atunci Elțin și Snegur, Mariana S. Ţăranu a realizat emisiunea Recurs la Istorie, în cadrul căreia a discutat despre comportamentul locuitorilor din zona de conflict, atunci, în timpul operațiillor militare, dar și în anii ce au urmat.

Invitatul emisiunii „Recurs la istorie” a fost Anatol Croitoru, locuitor al satului Coșnița, raionul Dubăsari, cel care în 1991 a arborat tricolorul pe Comitetul Executiv de la Dubăsari, exprimându-şi astfel, împreună cu un grup de cetăţeni, crezul de independenţă şi unitate teritorială a Republicii Moldova. Peste câteva luni a participat la războiul ruso-moldovenesc din 1992, dar şi în alte acţiuni de apărare a integrităţii Republicii Moldova şi a românismului din Transnistria.