Igor Dodon riscă să fie suspendat din nou! Președintele a refuzat promulgarea legii cu privire la terenul Stadionului Republican // VIDEO

Șeful statului, Igor Dodon, a refuzat să promulge legea cu privire la transmiterea terenului fostului Stadion Republican pentru construcția noului sediu al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Chișinău.

Anunțul a fost făcut pe pagina sa de facebook. În scrisoarea adresată șefului Legislativului, Andrian Candu, președintele țării spune că terenul respectiv trebuie să rămână la dispoziția cetățenilor, fie ca zona de agrement sau centru cultural-sportiv.

Astfel, legea va fi transmisă din nou Legislativului pentru a fi votată. În cazul în care, Igor Dodon va refuza încă odată să promulge legea, acesta riscă să fie suspendat din funcție de Curtea Constituțională.

Dodon a fost suspendat anterior de trei ori. În octombrie, anul trecut, acesta a refuzat să semneze decretul de numire a ministrului Apărării, iar la sfârşitul lunii decembrie - decretele altor şapte noi membri ai Guvernului. Iar în luna ianuarie a anului curent, Dodon a fost suspendat pentru că a refuzat să promulge legea anti-propagandă.