OPINIE // Maia Sandu a pus ochii pe structurile din teritoriu ale liberalilor, dorind cu tot dinadinsul să-i scindeze pe unioniști

Ca să scindeze dreapta unionistă, Maia Sandu are nevoie de "50.000 de lei, pentru mai multe activități", scrie editorialistul Vasile Grozavu pe blogul său. Acesta continuă să scrie, că potrivit liderului PAS, suma colectată va fi alocată "pentru câteva lucruri prioritare: transport – 15.000 de kilometri, 25.000 lei; 6 megafoane – 7.500 lei; 15 drapele – 2.500 lei; 30.000 de pliante – 15.000 lei."

Editorialistul trage însă un semnal de alarmă și ne trimite la dedesubturile acestui demers, care are două intenții: ”Lăsăm baltă limba română aproximativă a divei de Risipeni. Limba română literară nu e de nasul ei. Să ne concentrăm pe dedesubturile acestui demers al Maiei. El ascunde două intenții clare:

1. De a scinda dreapta unionistă pro-europeană;

2. De a ascunde că spală, prin nevasta lui Barbăroșie, cu funcție de conducere în partidul ei, banii lui Soros care vrea să distrugă România, unicul imperiu ce nu-i dă pace să trăiască evreului ungur-mason putred de bogat pe sărăcirea celor mulți de pe planetă;
Sandu se erijează în cerșetoare șireată.

Vasile Grozavu este convins că Maia Sandu a început să traducă în viață odiosul plan de distrugere a formațiunilor dreptei din teritoriu, iar planul constă în recrutarea potențialilor membri care au șansa de a ajunge parlamentari sau membri ai Guvernului: ”Condiția pusă este categorică, nedemocratică, de sorginte stalinistă. Sandu a declarat că în alianța ei și a lui Năstase vor fi acceptate persoane concrete, care vor fi trecute prin filtrul integrității de către comisia creată de ea și Andrei. Pe cuvânt de onoare, când o aud pe fătucă aberând mă gândesc la Partidul Comuniștilor, cel care în care a fost tatăl ei. Să examinăm un exemplu concret, bazat pe acțiunile concrete ale binomului monstruos Sandu-Năstase.

Nici cazul istoricului Octavian Țîcu, care în zilele trecute a făcut câteva declarații surprinzătoare, atacând unioniștii, nu au fost lăsate deoparte din analiza autorului: ”Țâcu și Munteanu sunt două exemple clasice ale preacurviei politice la care se dedau acești pretinși patrioți. Acești doi indivizi care s-au dat mai aproape de Năstase și Sandu au fost susținuți de PL în funcții politice. Este o obligație morală ca ei să nu scuipe în fântâna din care au băut apă. Or, aderând la așa-numita mișcare de rezistență, ei au acceptat jocurile macabre ale celui care învârtește banii lui Soros în R.M. Căci, în caz contrar, îi întreb eu personal pe Țâcu, ministru desemnat de liberali, și pe Munteanu, ex-ambasador în SUA, de ce nu ați insistat ca împreună cu voi la Unghehni, acolo unde liberalii sunt prezenți în guvernarea locală, să se deplaseze și Dorin Chirtoacă? V-ați temut să nu se audă o voce clară, cunoscută, îndemnând populația să ceara Unirea cu țara ca unică modalitate de a rezolva toate problemele acestei palme de pământ? Da, firește. Năstase a beneficiat de faptul că Dorin Chirtoacă și-a prezentat demisia din funcția de primar al Chișinăului pentru ca, folosind-o pe Maia lui Filat, să se ferească abil de postul în care era așteptat ca să arate ce poate face la o adică, fiindcă promisiuni a turnat cu nemiluita.

Vasile Grozavu spune că președintele PAS are bani de la vestitul Soros și că și-a încălcat promisiunea de a ajunge la oameni cu pasul: ”Fătuco, la oameni se ajunge cu pasul, fără urlete! Maia are banii lui Soros. În plus, dânsa a uitat că a promis să ajungă la oameni cu PAS-ul. Competiția dintre adepții cârnăciorului Shor și cei ai binomului cu veleități peo-europene ajunge până la absurd. Ieri am văzut camerele de luat vederi de la toate televiziunile lui Plahotniuc "savurând" dansul cu măturile dintre babele Orheiului hrănite bine din magazinele sociale ale lui Shor și dadoni. De fapt, acestea-s doar aparențe. Maia, la fel ca și Andrei călătoresc în întreaga lume din banii lui Soros, dar când vine vorba să cumpere niște ustensile pentru a face zarvă, apelează, de formă la măsura pretins democratică de colectare a banilor.

Maia Sandu e prima care o face pe marea săracă a acestor timpuri, comentează Grozavu: ”Ea cere bani de la popor, fiindcă are nevoie să se deplaseze în localități, să zăpăcească lumea urlând în megafon, de pliante. Uită de faptul că lumea o așteaptă pe ea să vină în urma caravanei cu macaroane , orez și cartofi ca pe timpul lui Filat așa după cum a promis când era verde. Filat e stăpânul categoric al Maiei, un bun prieten de-al lui Barbăroșie de Soros. Babrăroșie îi lingea mâna live lui Cant în studioul TVM. Ce vor să facă ei acum? Să ajungă la putere ca să-l reabiliteze pe Filat sau chiar să-l amnistieze. Pe ei nu-i aranjează faptul că PL cere schimbarea până la capăt. Iar schimbarea până la capăt Unire se numește. După 26 august va veni 1 septembrie când unioniștii trebuie să le dea o replică solidă acestor doi farisei ai treucii de aur a lui Soros și să demonstreze că România se poate schimba la față altfel decât prin Reîntregirea pământurilor sale, dar nu prin dezmembrare așa după cum vrea Dodon și binomul toxic Sandu-Năstase, asistat de către trădătorii dreptei naționale, Țâcu și Munteanu.”