OPINIE // Octavian Țîcu a devenit ținta liberalilor și a unioniștilor

Scrie Tâcu, "unionistul", care a obținut o funcție politică de la PL pentru ca duminica trecută să vină deja la piciorul lui Andrei Năstase la Ungheni, fiind reprezentantul națiunii civice moldovenești: „Decât frate cu „oligarho-unioniști", care au apărut în ultimul timp în R. Moldova, mai bine solidar cu un rus sau găgăuz care luptă împotriva dictaturii".

Fizculturnicul, care a avut ministerul tineretului sportului, etc, dă un prost exemplu generației tinere. De ce? Fiindcă nu nominalizează. E laș.

Or, Maia nu trebuie să-l accepte în rândurile sale pentru faptul că nu demască dușmanii de clasă, unioniștii. Doar filtrele de integritate ale Maiei sunt foarte riguroase. Ele reclamă ca lucrurilor să le fie spus pe nume.

Deci, la o adică, Sandu trebuie să-l șuteze pe Tâcu de lângă ea, căci el nu ne arată pe cine are în vedere.

Ne adresăm și noi, ca proștii, unui pretins istorician: Spune, dle, pe cine ai în vedere ca să ne ferim de el, să-l blamăm?

Că în R.Moldova unioniști sunt și bogați, și săraci. Iar cei bogați îi ajută pe cei săraci după cum a fost cazul lui Țâcu, dar și al lui Munteanu, ex-ambasador al R.M. în SUA, numit în funcție tot de către liberali.

Dar troaca a secat.

Și Țâcu s-a înfrățit cu cei care au bani, televiziuni, au putere.

Dar Maia, această rătăcită, de ce nu-l elimină de pe baricadele sale șubrede cu doi luptători pentru idealurile europene care nu trec prin Bucuresti prin Unire?

Ea nu o va face deoarece este fata lui Filat.

Iar Țâcu îl venerează pe cel care a ucis orice speranță în acest popor batjocorit și mințit. El crede că Filat, hoțul hoților, k.g.b.-ist a sperat în visul european. Iată ce spune acesta despre "legendarul" Kant:

– Filat a fost un om care într-adevăr a dorit integrare europeană". „El a fost unicul politician moldovean care a avut o deschidere atât de extinsă la cel mai înalt nivel european şi mondial. A fost în compania celor mai mari politicieni şi a avut din partea lor o susţinere deplină". ...Odată cu „prăbuşirea lui Filat, de fapt, s-a prăbuşit şi vectorul european". „El era întruchiparea acestui om, chiar dacă era corupt, chiar dacă a fost principalul responsabil pentru lucrurile care s-au făcut, furtul miliardului şi altele".

Deci, nu trebuie să ne mire faptul că Țâcu bate ideile cap în cap precum ar bate mătușa Grăchina laptele pentru unt.

El se află acum lângă fata lui Filat, pe nume Maia.

Uite aceasta nu e coruptă. Ea a dat miliardul făcând dovada unei crase incompetențe, deși a fost angajata Băncii Mondiale.

Maia e prietenă cu găgăuzii, cu rușii.

E mai puțin prietenă cu Dorin Chirtoacă, unionistul care nu are dreptul să vină cu partidul său în alianță. El trebuie să vină singur. Să umble prin mulțime la indicația lui Năstase. Că poate cumva peste un secol va avea dreptul să le vorbească din rai oamenilor despre Unire.

Așa e maia. Ea e prietenă cu toți, iar unioniștii dacă vor cumva să-i bage în seamă și nu în alt loc, trebuie să vină la ea cu prosoape. Ea va trece ideile lor prin filtrele integrității ruso-găgăuze și după aceasta va spune dacă s-a copt Unirea sau nu.

Am scris aici, acum câțiva ani, că Tâcu nu cunoaște istoria imediată. Dar m-am înșelat – el o cunoaște foarte bine. La fel ca "partaparatcicii" de odinioară o folosește,însă, în scopurile sale personale egoiste.

https://vasilegrozavu.wordpress.com/2015/09/21/octavian-tacu-nu-stie-nimic-despre-razboiul-pentru-independenta-dar-nu-e-vina-lui/

Concluzia se impune. După ce Filat, soarele planetei cu numele Moldova a fost închis, visul european s-a spulberat. Si Tâcu a decis să lupte împotriva dictaturii, alegându-i drept frați pe unii ruși sau găgăuzi, dar nu pe unioniștii pro-europeni. Cu alte cuvinte, Tâcu a aruncat batista pe țambal.

A mai făcut-o unul care, pentru a scăpa de responsabilitate, și-a făcut agitație în ziua tăcerii, având clara intenție de a băga acest popor sub sabie rusească.

Vasile Grozavu