PPDA, PAS și PLDM, nemulțumiți de presă // VIDEO

Protest la sediul postului public de televiziune Moldova 1. Câteva zeci de persoane, simpatizanți ai PPDA, PAS și PLDM au acuzat instituția de dezinformare și difuzarea informațiilor manipulatorii.

În același timp, liderul PPDA, Andrei Năstase s-a plâns că nu este invitat la postul public de televiziune: „Ați făcut tot posibilul ca după alegeri, ca să nu vorbesc înainte de alegeri, să nu chemați niciodată primarul ales al capitalei la Moldova 1. V-ați transformat într-o...mi-e greu să spun, pentru că dacă nu aș fi în spațiul public, v-aș spune mai multe".

De cealaltă parte, într-un comunicat de presă, conducerea Moldova 1 dezminte informațiile. ”Aceștia au prezentat mai multe dovezi prin care liderii PPDA și PAS au refuzat invitația la emisiuni, deși au fost chemați de nenumărate ori: „Deoarece am fost învinuiți de faptul că nu am adresat invitații, am decis să solicităm prezența în emisiuni prin intermediul scrisorilor oficiale. Astfel, în data de 31 iulie i-am adresat o scrisoare președintei PAS, Maia Sandu, în care am invitat-o la emisiunea: „Moldova în direct" din data de 2 august 2018, în cadrul căreia ne propunem să discutăm subiecte din actualitatea politică și socială. Și de această dată însă, doamna Sandu a delegat un alt membru de partid. Și liderul PPPDA, Andrei Năstase, care, la fel, ne impută faptul că nu i se oferă oportunități să-și expună viziunile, refuză să dea curs invitațiilor. Mai mult, în timpul dezbaterilor televizate din cadrul campaniei pentru funcția de edil al capitalei, Năstase a delegat alte persoane pentru a-i prezenta platforma electorală".

Și de această dată, Andrei Năstase nu a ezitat să atace și postul nostru de televiziune. Întrebat în baza căror argumente denigrează jurnaliștii, liderul PPDA nu a oferit un răspuns concret: „Sunteți parte a mașinăriei propagandistice. În baza a ce argumente faceți aceste declarații, acuzații? - În baza a tot ce faceți dumneavoastră".

Nu este prima dată când membrii și simpatizanții PPDA atacă instituțiile media. Aceștia a agresat reporterii de la mai multe posturi de televiziune, dar și Serviciul de livestreaming Privesc.Eu